Zo gaat één van de teams samen met het Platform Veilig Ondernemen (PVO), het CVD en het Veiligheidsnetwerk Oost Nederland (VNON) een gezamenlijke menukaart ontwikkelen met diensten die gemeenten kunnen inzetten om de cyberweerbaarheid van het MKB te versterken. Dit initiatief komt voort uit een nieuwe thematische werkgroep digitale weerbaarheid MKB, die op dit moment bestaat uit vertegenwoordigers van PVO, CVD en het VNON. De komende tijd verwachten zij deze werkgroep uit te breiden met meer organisaties.

Een ander studententeam gaat aan de slag met een creatieve uitdaging van de gemeente Apeldoorn; Hoe krijgen wij ondernemers aan tafel voor een cybersessie? De studenten gaan op zoek naar unieke combinaties om MKB-bedrijven enthousiast te krijgen voor een cybersessie. Een kick box gala met vooraf een kick box clinic met ondernemers en daarna een cyberscan om af te sluiten met het Gala? Een Cyber-obstacle run? Wij zijn benieuwd naar de uitkomsten!

Ook deze periode gaan studenten Integrale Veiligheidskunde en Security Management weer cyberscans uitvoeren bij ondernemers. In hun eigen omgeving maar ook op events in bijvoorbeeld de gemeente Epe, de gemeente Lichtenvoorde en in de Gasfabriek in Deventer. Er is een nieuwe scan ontwikkeld die gebruikmaakt van bestaande scans en praktische tips van het Digital Trust Center.

Initiatiefnemers: