Daarnaast ontmoeten we elkaar ook in bestuurlijke netwerken. Zo ging Ben Kokkeler - mede-verantwoordelijk voor de strategische samenwerkingen van het CVD - tijdens een studiebijeenkomst voor bestuurders uit de 22 gemeenten die samen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland vormen in gesprek over digitale weerbaarheid. Het gesprek werd ingeleid door ‘cyberburgemeester’ Sebastiaan van 't Erve.

De grote complexiteit die zich voor gemeenten aandient door de geopolitieke situatie en de klimaatcrisis vraagt om nieuwe vormen van samenwerking om het 'whole of society’-concept concreet handen en voeten te geven. Zodat gemeenten en veiligheidsorganisaties er niet alleen voor staan.

Ben kijkt met een goed gevoel terug op de sessie: “Goed om deze thema's met elkaar te bespreken en ook stil te staan bij de rol van het CVD als kennispartner en verbinder. Wij helpen graag bij het ontwikkelen van nieuwe aanpakken om burgers en ondernemers te mobiliseren hun eigenstandige rol te pakken in de weerbare samenleving.”

Initiatiefnemers: