Diversiteit en betrokkenheid

De aanwezige zorgprofessionals vertegenwoordigden een breed scala aan deelnemers uit verschillende zorginstellingen en uiteenlopende functies. Dit laat zien dat de interesse en betrokkenheid rondom cybersecurity in de zorgsector steeds groter wordt.

Boeiende presentaties en praktische sessies

Naast de boeiende presentaties, zoals de keynote van Don Eijndhoven over de invloed van geopolitieke ontwikkelingen op cybersecurity in de zorg en de praktische sessies over de NIS2-wetgeving, was er volop ruimte voor interactie en discussie. Er werd gesproken over niet alleen de uitdagingen, maar vooral ook de oplossingen en kansen die er liggen. De innovatieHUB heeft een sessie verzorgt waarbij de studenten van de opleiding Integrale Veiligheidskunde / Security Management de cybercheck bij verschillende zorgprofessionals heeft uitgevoerd.

Cyber Escapebox: spelenderwijs bewustwording

De cyber escapebox werd erg goed ontvangen. Deze interactieve sessie toonde hoe je spelenderwijs sterke wachtwoorden kunt creëren, phishingmails kunt herkennen en het belang van incidentrapportage kunt begrijpen. Een interactieve manier om bewustwording over cybersecurity te vergroten.

Op naar de volgend jaar

Deze derde editie smaakt naar meer en we gaan ervanuit dat dit festival een mooie regionale traditie wordt. Samenwerken en goed voorbereid zijn, blijven cruciaal om de zorgsector weerbaarder te maken tegen cyberdreigingen. Laten we deze positieve energie vasthouden en samen blijven werken aan een veilige digitale zorgomgeving.

Het Festival Cybersecurity in de Zorg 2024 heeft aangetoond dat er veel potentieel is om de zorgsector beter te beschermen tegen cyberdreigingen. Met een gezamenlijke inspanning kunnen we een veilige en robuuste digitale zorgomgeving creëren.




Het Festival Cybersecurity in de Zorg wordt georganiseerd vanuit Acute Zorg Euregio i.s.m. Centrum voor Veiligheid en Digitalisering, Universiteit Twente, ZorgNetOost, STH-THOON en FEA Almelo.

Initiatiefnemers: