Check! Hoe cyberveilig is jouw bedrijf?
Steeds meer bedrijven worden slachtoffer van cyberaanvallen zoals DDoS, ransomware en phishing-e-mails. Veilig digitaal werken wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Maar hoe weet je eigenlijk of jouw e-mailadressen veilig zijn en of jouw website niet voor andere doeleinden wordt gebruikt? Ontdek het met onze gratis CyberCheck-scan. Beoordeel de veiligheid van je digitale middelen en onderneem vandaag actie om je bedrijf te beschermen tegen cybercriminaliteit. Voorkom onaangename verrassingen en zet de eerste stap naar een veiligere digitale toekomst. Doe nu de CyberCheck-scan!
Het belang van een cyberweerbare organisatie
Om de weerbaarheid van je bedrijf tegen cyberaanvallen te vergroten, zijn verschillende maatregelen noodzakelijk, zoals het implementeren van tweestapsverificatie, het regelmatig maken van back-ups en het instellen van veilige procedures. Bedrijven die slachtoffer zijn geworden van een cyberaanval realiseren zich vaak achteraf dat de digitale veiligheid van hun organisatie minder goed georganiseerd was dan verwacht. Het blijkt dat dit aspect niet altijd een vast onderdeel is van de veiligheidsroutine. Vaak worden er plannen gemaakt gebaseerd op aannames die niet altijd stroken met de werkelijke veiligheidssituatie.
Saxion en Aventus hebben een cybercheck scan ontwikkeld op basis van de vijf basisprincipes voor veilig digitaal ondernemen van het Digital Trust Center. Met de cybercheck krijg je als ondernemer inzicht in verbetermogelijkheden op het gebied van jouw cybersecurity. Heb jij de basis op orde? Studenten van Hogeschool Saxion voeren de check, in samenwerking met CVD innovatiehub, binnen een uur kosteloos voor je uit.
Aanmelden voor de cybercheck
Vul hieronder jouw gegevens in. Binnen vijf dagen neemt Stefan van Malsen (projectleider cybercheck) contact met je op om een afspraak te maken.
Informatie over de cybercheck
Met de kosteloze cybercheck krijg je binnen 1 uur inzicht in hoe de cyberveiligheid van je onderneming is georganiseerd. Studenten van Hogeschool Saxion en Aventus voeren de check vanuit de CVD innovatiehub uit in samenwerking met de Digitale Werkplaats Stedendriehoek. Naast inzicht krijg je een adviesrapport om mee aan de slag te gaan.
Werkwijze
Studenten komen langs op locatie (online is ook mogelijk) voor een interview van ongeveer een uur. Het interview bestaat uit een aantal onderdelen omtrent digitaal veilig werken. Na het interview krijg je een rapport waarin duidelijk wordt hoe veilig bepaalde onderdelen zijn binnen jouw organisatie. We werken laagdrempelig met studenten. In dat proces zijn we gekoppeld aan onderwijscyclussen die niet altijd parallel lopen met het vraag en aanbod van het bedrijfsveld. Het is dus belangrijk om wederzijdse verwachtingen continue naar elkaar uit te spreken.
Onderwerpen
- Cyberveiligheidscheck van het DTC (virussen, back-up, inloggen, phishing)
- Website, e-mailadres
- WPsec, Wordpress scan
- Digitale footprint
Resultaat
In het rapport staan de verbetermogelijkheden voor jouw onderneming. En staat beschreven op welke punten jouw bedrijf minder cyberweerbaar is en wat je kan doen om cyberweerbaar te worden.